"Μαύρο κουτί" στα αυτοκίνητα: αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλιση Bookmark and Share

Χαμηλότερα ασφάλιστρα, μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους και ταχύτερη διαλεύκανση των συνθηκών ενός τροχαίου ατυχήματος προσφέρει το «μαύρο κουτί» του αυτοκινήτου (ναι, στα βήματα του περίφημου «μαύρου κουτιού» των αεροπλάνων), εξάρτημα που κατά τα φαινόμενα δε θα λείπει από κανένα νέο μοντέλο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως στα αεροπλάνα, έτσι και στα αυτοκίνητα, το μαύρο κουτί καταγράφει τα πάντα, από την ταχύτητα, τα φρεναρίσματα και την τοποθεσία του οχήματος, μέχρι την απόσταση που διανύθηκε, το χρόνο μέσα στον οποίο διανύθηκε, όπως και το αν στο τιμόνι ήταν κάποιος τρίτος και όχι ο ίδιος ο οδηγός!

Πρόκειται για ένα σύνολο πολύτιμων πληροφοριών, οι οποίες μέχρι στιγμής συλλέγονται από κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες στο εξωτερικό, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του οδηγού, ώστε εκείνος να επωφεληθεί χαμηλότερου ασφαλίστρου και επιστροφής χρημάτων - αν αποδειχθεί ότι όντως οδηγεί προσεκτικά. Ακόμα και το να οδηγεί κάποιος λιγότερα χιλιόμετρα σε πιο ασφαλείς δρόμους ή να αποφεύγει την οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, του εξασφαλίζει χαμηλότερα ασφάλιστρα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή στην πράξη κάποιος αποδειχθεί απρόσεκτος οδηγός, είναι πολύ πιθανό να κληθεί να βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη κατά την ανανέωση του συμβολαίου του!

Σε κάθε περίπτωση, με το περίφημο μαύρο κουτί οι εταιρείες είναι σε θέση να προβούν σε καλύτερη διαχείριση ζημιών και να προστατευτούν από περιπτώσεις απάτης.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Μεγάλη Βρετανία διαθέτουν πλέον μαύρα κουτιά και ασφαλίζονται με τη λεγόμενη «τηλεματική ασφάλιση», που από το 2010 που πρωτοεμφανίστηκε, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Μεγάλο ποσοστό οδηγών δείχνει διατεθειμένο να εγκαταστήσει στο αμάξι του ένα μαύρο κουτί, το οποίο σε μέγεθος δεν είναι μεγαλύτερο από ένα smartphone, εάν αυτό συνεπάγεται οικονομικό όφελος.

Το μαύρο κουτί είναι σε θέση να εντοπίσει ακόμα και ένα κλεμμένο όχημα, βοηθώντας το έργο των αστυνομικών αρχών.

Δεν είναι λίγοι πάντως οι οδηγοί που όταν ερωτήθηκαν, παραδέχτηκαν πως και μόνο η ύπαρξη μαύρου κουτιού στο αμάξι, τους έχει «αναγκάσει» να είναι πολύ πιο προσεκτικοί όσο έχουν το τιμόνι στα χέρια τους, Επίσης, σχετική έρευνα έδειξε πως τα τελευταία έξι χρόνια, σε οχήματα με μαύρα κουτιά οι θάνατοι νεαρών οδηγών μειώθηκαν κατά το 1/3, ενώ τα ασφάλιστρα έχουν σημειώσει πτώση μέχρι και 37%.

Η παρανόηση που επικρατεί είναι ότι το μαύρο κουτί ωφελεί μόνο τους νεαρούς οδηγούς, οι οποίοι κατά κανόνα είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο. Η πράξη έχει δείξει ότι εξίσου ωφελημένοι είναι οι οδηγοί ηλικίας άνω των 50 ετών έχοντας πετύχει με τη σειρά τους χαμηλότερα ασφάλιστρα μέχρι και 390 Ευρώ κατά μέσο όρο (τα στοιχεία αφορούν στη Μεγάλη Βρετανία).

Συνεπώς, δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πενταπλασιαστεί οι πωλήσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτων με μαύρο κουτί - σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου των Βρετανών ασφαλιστών ασφαλιστών (Biba).

Δεδομένου ότι όλο και περισσότερες ασφαλιστικές δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες τους να καθορίζεται το ασφάλιστρο που θα πληρώνουν βάσει της οδηγικής τους συμπεριφοράς, ο όγκος των δεδομένων που έχει συγκεντρωθεί αυτή τη, σχεδόν δεκαετία, και αφορά την οδηγική συμπεριφορά, είναι ήδη τεράστιος και ιδιαίτερης σημασίας. Εάν μάλιστα, αποτελούσε αντικείμενο μελέτης, θα μπορούσαν να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που οδηγεί ο μέσος άνθρωπος.

Υποχρεωτικό το μαύρο κουτί σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εισηγήθηκε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα να έχουν εγκατεστημένο υποχρεωτικά ένα άλλο μαύρο κουτί -παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται ήδη από τις ασφαλιστικές εταιρείες- προκειμένου ο όγκος των δεδομένων που θα συγκεντρώνεται να είναι στη διάθεση των Αρχών και να αξιοποιείται σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων (και μόνο), ώστε να αποδεικνύεται εύκολα και γρήγορα ποιος έφταιγε.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου δε βρισκόταν καν στο όχημα την ώρα που εκείνο ενεπλάκη σε τροχαίο, κάτι που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να αποδειχτεί στη συνέχεια, ενώ πλέον χάρη στο μαύρο κουτί, η αλήθεια θα λάμπει ευθύς εξ αρχής.

Δε λείπουν οι οδηγοί, οι οποίοι είναι κατηγορηματικοί και ξεκαθαρίζουν πως σε καμία περίπτωση, δε θέλουν να καταγράφονται όλες οι κινήσεις τους στην άσφαλτο, αφού μην ξεχνάμε πως το μαύρο κουτί αποθηκεύει ουσιαστικά τα πάντα, δηλαδή και όλες τις παραβάσεις που πιθανόν κάνει ένας οδηγός χωρίς απαραίτητα κάποια δυσάρεστη συνέπεια τη δεδομένη στιγμή.

Αξίζει να τονιστεί πως δε θα υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησής του και επί της ουσίας θα δημιουργεί ένα «προφίλ οδηγού» εν γνώσει του, το οποίο θα «ξέρει» για τον ίδιο περισσότερα από όσα γνωρίζει εκείνος για τον εαυτό του.

Η ψηφοφορία για να εγκριθεί ή όχι η πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα λάβει χώρα μέσα στον Φεβρουάριο. Εάν περάσει, θα ισχύσει για όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να εξαιρείται -όπως όλα δείχνουν- ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ασχέτως Brexit. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, θα έχει να δούμε πόσο θα διαφοροποιηθούν ή όχι οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών εταιρειών που χρησιμοποιούν ήδη το δικό τους μαύρο κουτί, όπως αναφέραμε παραπάνω, αλλά και εκείνων που δεν έχουν αντίστοιχη υπηρεσία μέχρι στιγμής.

 

ΠΗΓΗ https://underwriter.gr/%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84/

Τα νέα μας

Επικοινωνία

Κελεσίδης Δημήτρης, Επιθεωρητής Πωλήσεων

Εθνικής Αντιστάσεως 25-27,6ος Όροφος
Πειραιάς Τ.Κ 18531
Τηλ: 210 4140040
Φαχ:210 4140042

ea.peiraias834@insurance.nbg.gr

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

JoomShaper