Ο Δημ. Κελεσίδης «ξόδεψε»πολλά χρόνια στο να αναπτύσσει ανθρώπους ασφαλιστές για την ΕΘΝΙΚΗ και δεν πήγαν χαμένα! Bookmark and Share

 

Ο επιθεωρητής της Εθνικής Ασφαλιστικής Δημ. Κελεσίδης, εδώ και 39 χρόνια από το 1981 εργάζεται συνεχώς για την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική. «Ξόδεψε» πολλά χρόνια σε αυτό  το έργο και δεν πήγαν χαμένα!

Στις 26/2/2020 είχα τη χαρά και την τιμή να παραβρεθώ στις εξαιρετικές βραβεύσεις της επιθεώρησης του στο χώρο «Malvazia» παρουσία στελεχών της Διοίκησης, διευθυντών, συναδέλφων και συνεργατών του.

Όταν το 1981 ξεκίνησε ο Δ. Κελεσίδης ήταν 27 χρονών, γεννημένος στον Πειραιά, είχε σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ, είχε δουλέψει λογιστής, είχε ένα παιδί, την Αικατερίνη, και ίσως ούτε αυτός ήξερε πώς θα εξελιχθεί η ασφαλιστική αγορά και ο ίδιος. Πρόεδρος Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει μεγάλη νίκη στις εκλογές. Στις αρχές της καριέρας του στη Γαλλία Πρόεδρος ήταν ο Φρανσουά Μιτεράν, είχε ξεκινήσει ο πόλεμος Αργνετινής – Μεγάλης Βρετανίας, οι Ισραηλινοί είχαν μπει στο Λίβανο, είχε πεθάνει ο Λ. Μπρέζνιεφ, επανεξελέγη η Μ. Θάτσερ, ανακηρύχθηκε το ψευδοκράτος του Ντεκτάς στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο Ζακ Ντελόρ Πρόεδρος της Κομισιόν, δολοφονήθηκε η Ίντιρα Γκάντι, ο Ρ. Ρήγκαν  πάλι πρόεδρος στις ΗΠΑ. Στα ασφαλιστικά ιδρύεται η «Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών» από εταιρίες που αποχωρούν από την Ένωση. Λίγο πριν, στα 1980 έγιναν οι εμπρησμοί στα πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος Σπορ». Δυο χρόνια πριν το 1981, η Ελλάδα εντάσσεται στην ΕΟΚ (28-5-1979). Το 1981 δεν υπήρχε ο νόμος περί διαμεσολάβησης, ούτε το ΕΙΑΣ, ούτε φιλικός διακανονισμός, ούτε Αρχή Εποπτείας, ο Π. Ψωμιάδης δεν ήταν ακόμα κύριος μέτοχος ΑΣΠΙΔΟΣ, οι Ασφάλειες Μινέττα ήταν 8 ετών, η Δύναμις 4 ετών, η Διεθνής Ένωσις 4 ετών, ο Σκούρτης 10 ετών, η Ατλαντική 11 ετών, η Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ ήταν ενός έτους, η ΑΙΓΑΙΟΝ δεν υπήρχε, η Εθνική ήταν 90 ετών, η Ευρωπαϊκή Πίστη  ήταν 4 ετών, η Υδρόγειος ήταν 7 ετών, η Συνεταιριστική 3 ετών, η AXA δεν είχε έρθει στην Ελλάδα, η ARAG ήταν 9 ετών στην Ελλάδα, η Eurolife δεν υπήρχε, η Generali έγινε υποκατάστημα στην Ελλάδα, η NN ήταν ενός έτους και η INTERAMERICAN που ήταν 12 χρονών στον κλάδο ζωής και πρώτη, είχε ξεκινήσει και Γενικές από το 1974. Ο ΠΣΑΣ ήταν 7 ετών, ο ΠΣΣΑΣ (συντονιστές) δεν είχε ιδρυθεί  ακόμα, ούτε ο ΣΕΜΑ ενώ η ΕΑΕΕ ήταν 42 ετών. Το περιοδικό ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ήταν 4 ετών, η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 11 ετών, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ και NEXTDEAL δεν είχε ιδρυθεί...

Ο Δ. Κελεσίδης ξεκίνησε ως πρωταγωνιστής Manager ασφαλιστών της Εθνικής το 1983-4 τότε που ήταν 5-6 ακόμα Managers, ο Διακουμάκος, ο Φραγκάκης, ο Τζαβέλλας, ο Γαβριηλίδης, ο Κατσαρός με μικρή συνολική παραγωγή γύρω στα 80 εκατ. δρχ (ούτε 30.000 ευρώ). Ένα χρόνο μετά προστέθηκε και ο Π. Γλεντής που έφερε άλλον αέρα και ως σήμερα την διατηρούν ΠΡΩΤΗ Ελληνική ασφαλιστική εταιρία.

Η διαδρομή Κελεσίδη μεγίστης αξίας, που στο πέρασμα των χρόνων φαίνεται μεγαλύτερη. Ξεκίνησε από Λ. Συγγρού, το 1984 στον Κορυδαλλό, το 1985 στη Λάρισα, το 1986 Κατερίνη, το 1987 1ο υποκατάστημα Θεσσαλονίκη, 1989 Καβάλα, 1990 Πειραιά και 2ο υποκατάστημα Θεσσαλονίκη, 1991 Ελασσόνα, 1992 Αλεξανδρούπολη, 1993 Ορεστιάδα, 1994 Μιλάνο (Νο 7 της πιάτσα GIRLANDAIO). Ο κύκλος έκλεισε το 2000 με σταθμό στον Πειραιά όπου ο Δ. Κελεσίδης διευθύνει μια μοναδική ορχήστρα σε ποιότητα και ταλέντο, όπου όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά παίζουν την ίδια μελωδία, με στυλ, με πολυτάλαντους, ηθικούς και τίμιους μεταδότες του ασφαλιστικού ιδεώδους με πρώτο μέλημα τον συνάνθρωπο! Με μοναδικούς Managers την Βασιλεία, τη Γεωργία, τη Δήμητρα, τον Βαγγέλη και τον Γιάννη. Με μια μοναδική γραμματειακή υποστήριξη τη Γιώτα, τη Φωτεινή, την Ελένη, τη Σταυρούλα, τη Μαρία, τη Νίκη και την Ελένη. Αυτή η ορχήστρα υψηλής τεχνικής με το εξαιρετικό, το τέλειο «FUGA και PIANISSIMO» πραγματοποίησε μια αύξηση του 20% προάγγελο αυξήσεων του 2020 με διπλό εικοσάρι και 20 σε όλα που το βασίζουν στο ότι «ο λύκος και αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, μήτε ταλέντο έχασε, μήτε τη δύναμή του»!

Ο Δ. Κελεσίδης είναι κάτι περισσότερο από απλός Manager ασφαλιστών. Δούλεψε πάντα προσφέροντας κάτι παραπάνω για το θεσμό και την ΕΘΝΙΚΗ που υπηρέτησε συνεχώς 39 χρόνια. Στήριξε τις επιλογές της ΕΘΝΙΚΗΣ. Ήταν ο ίδιος παράδειγμα ασφαλιστή πριν μιλήσει στους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν. 

Η ζωή του όλη ήταν σαν να έλεγε: «Δεν υπάρχει στην Ελλάδα καλύτερος ασφαλιστής της ΕΘΝΙΚΗΣ από εμένα». Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Έδινε τα πάντα για τους άλλους και ελάχιστα για τον εαυτό του. Δεν άκουσε σειρήνες του ανταγωνισμού και προτάσεις για καλύτερες προμήθειες. Έμεινε πιστός στην ΕΘΝΙΚΗ κάτι που δεν έκαναν όλοι οι συνάδελφοί του... Διαπίστωσε ότι η φύση της γυναίκας ήταν πιο κοντά στο θεσμό της ασφάλισης και στρατολόγησε πολλές γυναίκες για να διαδώσουν την ασφάλιση προστασίας της οικογένειας, την ασφάλιση υγείας, την ασφάλιση παιδιών, την ασφάλιση ανδρόγυνων... Δίδασκε συνεχώς ότι ασφάλιση είναι η σωστή κίνηση πρόνοιας και σιγουριάς.

Καθώς έβλεπα τους ασφαλιστές του ευχαριστημένους να ανεβαίνουν να πάρουν το βραβείο τους, έκανα λογαριασμό πόσοι συνάνθρωποι μας καθημερινά ωφελούνται από το έργο Δ. Κελεσίδη και των ανθρώπων του και πόσο τυχερές είναι οι εταιρίες που έχουν αυτής της ποιότητας στελέχη.

Το www.nextdeal.gr και Ασφαλιστικό ΝΑΙ συγχαίρει την Επιθεώρηση Δ. Κελεσίδη και την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική για το μέγιστης αξίας κοινωνικό έργο τους. Ιδιαιτέρως δε, αυτούς που βραβεύτηκαν, τα ονόματα των οποίων και παραθέτουμε: 

UNIT MANAGER 2019

1η UNIT MANAGER ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ η κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

1ος  ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ  κας Β. ΚΕΛΕΣΙΔΗ ο κος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

7η ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ κας Γ. ΤΟΣΟΥΝΙΔΟΥ, η κα ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

6ος ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ κας Γ. ΤΟΣΟΥΝΙΔΟΥ, ο κος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΟΖΙΚΗΣ

5η ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, η κα ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΠΑΜΑΚΡΗ

4η ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, η κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΜΠΡΟΓΛΟΥ

3η ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ κας Β. ΚΕΛΕΣΙΔΗ, η κα ΜΑΙΡΗ ΒΑΡΒΑΛΟΥΚΑ

2η ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2019 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ κας Γ. ΤΟΣΟΥΝΙΔΟΥ, η κα ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ

1ος ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2019 ΠΟΥ ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, ο κος ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΤΣΑΝΗΣ

 

 

Τα νέα μας

Επικοινωνία

Κελεσίδης Δημήτρης, Επιθεωρητής Πωλήσεων

Εθνικής Αντιστάσεως 25-27,6ος Όροφος
Πειραιάς Τ.Κ 18531
Τηλ: 210 4140040
Φαχ:210 4140042

ea.peiraias834@insurance.nbg.gr

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

JoomShaper