Οι δαπάνες υγείας αδειάζουν την τσέπη των πολιτών ενώ αγνοείται η ιδιωτική ασφάλιση Bookmark and Share

 

Του Γιάννη Βερμισσώ

To 41% των δαπανών υγείας το πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες στην Ελλάδα, ενώ στις άλλες χώρες της Ε.Ε το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν στο μισό και  διαμορφώνεται  στο 21%. Ωστόσο ακόμα παραβλέπεται η ιδιωτική ασφάλιση.

Αδιέξοδο αντιμετωπίζεται ακόμα στον τομέα της Υγείας με το κράτος (όπως λειτουργεί από την υφιστάμενη πολιτική εξουσία) να μην έρχεται να αντιμετωπίσει καίρια την κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία.

Από τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου μιλώντας στο 3ο ασφαλιστικό συνέδριο της εφ. «Ναυτεμπορική» προκύπτει στα στοιχεία του 2017 ότι το δημόσιο – το κράτος – έχει δώσει 8,5 δις ευρώ, οι πολίτες 5.5 δις ευρώ και οι ασφαλιστικές 500 εκατομμύρια ευρώ σε σχετικές δαπάνες. Η αναλογία δείχνει καθαρά ότι το υψηλό χρηματικό ποσό που δίδεται στην υγεία δεν γίνεται ορατό στις υπηρεσίες, τον χρόνο απολαβής του, και τις διαδικασίες που σήμερα πλαισιώνουν τη δημόσια Υγεία.

Οι πολίτες δεν βιώνουν, δεν αναγνωρίζουν ανταποδοτικότητα σε όσα πληρώνουν μέσω της εφορίας ή από την τσέπη τους ως φακελάκι για την υγεία και αυτό που λαμβάνουν είναι σε επίπεδο χαμηλότερο των προσδοκιών και ενός συμβατικού μέσου όρου. Η κατάσταση όλη συνιστά ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί μέσω της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κάτι που είναι εύκολο να δοκιμαστεί αρκεί να ληφθεί η απόφαση σε πολιτικό επίπεδο. Εσχάτως έγινε εμφανές ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) βλέπει θετικά την αξιοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης, κάτι που πιθανόν να αποδειχθεί σημαντικό στο μέλλον προκειμένου να δοκιμαστεί η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με μοναδικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας που θέλει ο πολίτης και αποτελούν δείγμα της ποιοτικής εξέλιξης του κράτους και της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: https://www.insurance-eea.gr/arthra-insurance/i-dapanes-igias-adiazoun-tin-tsepi-ton-politon-eno-agnoite-i-idiotiki-asfalisi/?fbclid=IwAR3wOPxwNZxue2ObA9Rwybzyz0FIZt4kYD-UD9QpbMfNZw6VzTGG2XdAdr4

Τα νέα μας

Επικοινωνία

Κελεσίδης Δημήτρης, Επιθεωρητής Πωλήσεων

Εθνικής Αντιστάσεως 25-27,6ος Όροφος
Πειραιάς Τ.Κ 18531
Τηλ: 210 4140040
Φαχ:210 4140042

ea.peiraias834@insurance.nbg.gr

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

JoomShaper